Projectkoor/Projecten

21 April 2012 is voor de 5e keer het Requiem van Gabriël Fauré uitgevoerd. Ditmaal in de Grote- of St. Nicolaaskerk te Vollenhove door een door mij samengesteld projectkoor en met begeleiding van Musica Michaelis uit Zwolle.

Deze pagina is onder meer bedoeld voor toekomstige ideeën en projecten. Wanneer u hierover  meer wilt weten of vragen heeft, kunt u met mij contact opnemen.

In december 2013 en 2015 is het Oratorio de Noël van C. Saint-Saëns uitgevoerd door het RK-kerkkoor Con Amore en het Weidekoor in de R.K. Kerk St. Vitus te Dedemsvaart en in de Vredehorstkerk te Hoogeveen, met vocale solisten van het ensemble Sequens.

In april 2014 was er een uitvoering van de Mattheüs-passie van G. Stulp Door Scheppingsgave en Weidekoor in de Vredehorstkerk te Hoogeveen met solisten van Sequens.

In oktober 2014 is in de Missa Brevis van Jacob de Haan uitgevoerd door het koor Scheppingsgave en koor Once More in de Nieuw Jeruzalemkerk te Emmeloord met begeleiding van fanfare SDG uit Sint Jansklooster en in december 2015 in Zwartsluis delen uit deze mis met Weijs-blazersensemble.

In maart 2016 is Les Sept Paroles van C. Franck uitgevoerd door het Weidekoor en koor Scheppingsgave en solisten van Sequens in de Vredehorstkerk te Hoogeveen en geprogrammeerd voor 9 april 2017 in Emmeloord.

Het koor Laudate Vocalis heeft een concertreis gemaakt naar Halle en Leipzig, waar gezongen werd in de Apostelkirche te Leipzig, in de Domkirche te Halle tijdens de kerkdienst (waar G.Fr. Händel organist is geweest) en in de Thomaskirche te Leipzig, waar J.S. Bach heeft gewerkt en begraven ligt. Tevens heb ik op de beide schitterende orgels in de Thomaskerk mogen spelen.

Voor het komende najaar staan o.a. de volgende werken op het programma: de Missa Brevis van J. de Haan en de mis van Henny Vrienten: “Ruimte waar het licht kan komen” (Laudate Vocalis in Borger) en het 2x het Kerstoratorium van Leander van der Steen: “In de volheid van de tijd” door Scheppingsgave en het Weidekoor m.m.v. Leander van der Steen op het orgel en Karel van den Berg op de piano enstrijkers/blazers van studentenorkest Mira uit Groningen.


DIRIGENT / ORGANIST / PIANIST     

RonnyWeijs


LAUDATE VOCALIS.NL


WEIDEKOOR.NL


KOORONCEMORE.NL


NEXUS-INSTITUUT.NL


ORGELPARK.NLHOME  DIRIGENT/ORGANIST   FOTO ALBUM   CONTACT  LESPRAKTIJK   AGENDA   PROJECKTKOOR